METEOROLOGIA DE MUNTANYA:
Recursos disponibles per planificar les nostres sortides

Dia i Hora: 29 d’Abril a les 20:00 hores
Lloc: Sala de conferències de la Biblioteca de Capellades
Durada: 1 hora

Xerrada impartida per Pere Esteban, tècnic del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

L’objectiu es donar una visió general de la meteorologia de muntanya i posar de relleu la importància d’emprar les eines disponibles en aquest camp per garantir l’èxit de les nostres sortides a l’aire lliure. Veurem, doncs, quins perills associats a les condicions atmosfèriques ens poden dificultar d’acomplir els nostres objectius a muntanya, alhora que es presentaran els productes i recursos que ens ofereix el Servei Meteorològic de Catalunya per millorar la preparació de les nostres activitats.

Esquema dels continguts:
– Perquè ens interessa la meteorologia de muntanya? Preparació de l’activitat i gestió del risc.
– Fenòmens meteorològics propis a les zones de muntanya i perills associats quan fem activitats a l’aire lliure: inversió tèrmica, temperatura de sensació, interacció del vent amb el relleu, tempestes, torb, …
– La predicció meteorològica al SMC – Predicció al Pirineu
– Anem més enllà? Eines per adaptar la predicció a les nostres necessitats: models meteorològics, xarxa d’estacions automàtiques (XEMA) i radar meteorològic.
– Torn de preguntes.